Gratis levering in Europa vanaf 49€ | -10% op uw eerste bestelling na inschrijving op onze nieuwsbrief

Hoe wordt een fouta gemaakt?

Van het ontwerp van de modellen tot het op maat maken, hier zijn de verschillende stappen van de fabricage van een fouta, het trendy strandlaken!

De ontwikkeling van modellen

Naar gelang van de seizoenen, de trends en de nieuwe gebruiksmogelijkheden, worden regelmatig nieuwe modellen gecreëerd. Kleuren, patronen, weefsels... fouta's worden voortdurend herzien om bij de tijd te blijven. Surfend op de laatste trends, By Foutas houdt nooit op zichzelf opnieuw uit te vinden door u een breed scala aan foutas aan te bieden. Elk jaar maken we 1 of 2 nieuwe modellen die we toevoegen aan de meer klassieke ontwerpen. Als traditioneel strandlaken, als sarong of als XXL-strandlaken om met meerdere personen te delen bij een picknick, er is voor elk wat wils. En vergeet niet dat een fouta ook binnenshuis kan worden gebruikt: als badhanddoek, bedovertrek, bankovertrek, yogahanddoek...

De keuze van de stof

De meeste fouta's zijn gemaakt van katoen, het traditionele materiaal, maar er zijn ook modellen van linnen. Wist je dat? Bij By Foutas doen we aan upcycling omdat we foutas maken met 100% gerecycled katoenen garen. Wij werken samen met een garenleverancier die garenoverschotten recupereert van verschillende internationale prêt-à-porter-merken. Na een recyclageproces zonder chemische toevoegingen is het verkregen garen klaar om opnieuw te worden geweven met een onberispelijke kwaliteit.

De verschillende soorten weven

Om onze foutas te maken hebben we verschillende soorten weefwerk tot onze beschikking. Allereerst is er de traditionele platbinding die essentieel is in de wereld van de fouta. Dan, de honingraat fouta die een honingraat aspect biedt en een zeer aangename toets. Visgraat- en ruitvormige weefsels (ook wel ruit genoemd), die ingewikkelder te verwezenlijken zijn, geven een grote elegantie aan de foutas. Tenslotte kunnen met jacquardweven complexere patronen op foutas worden gemaakt.

Een handgemaakt weefwerk van rand tot rand

De fouta is hoofdzakelijk gemaakt van katoenen draden en wordt geweven met behulp van weefgetouwen die zijn uitgerust met verschillende weefprogramma's. Deze machines, die vaak grillig zijn, vereisen het toezicht en de regelmatige tussenkomst van wevers die in de loop der tijd hebben geleerd ze te temmen. Terwijl industriële fouta's geen geweven randen hebben (die kromtrekken tijdens het drogen), worden met de hand gemaakte fouta's van rand tot rand geweven, wat een veel esthetischer uitzicht biedt en de duurzaamheid van de fouta verhoogt.

Snijden en afwerken

Dan komt het snijden. Om de 2 meter, de standaardafmeting van een fouta, wordt over ongeveer twintig centimeter een witte strook geweven die dient als grens tussen twee foutas en als markering voor de snede. Als de sneden zijn gemaakt, is het tijd voor de afwerking. Wij controleren of de stof niet op sommige plaatsen rafelt en knippen zo nodig kleine draadjes door die uitsteken voor een onberispelijke afwerking. Het proces is hetzelfde voor de XXL foutas maar deze keer zijn het 3 meter lange stoffen die worden gesneden.

De franjes maken

Om de franjes aan beide uiteinden van de fouta te maken, zijn geen machines nodig; deze stap wordt met de hand gedaan. De handwerksters wrijven de witte draden van de uiteinden tussen hun handen om verschillende kleine vlechten te maken die zij aan het einde van de fouta vastknopen om deze esthetische toets herkenbaar te maken tussen vele anderen.

Personalisering

Tenslotte komt voor de fouta-fabrikant het moment om zijn handtekening, zijn handelsmerk, toe te voegen in de vorm van bijvoorbeeld een genaaid of geborduurd logo. Bij By Foutas kunt u uw fouta ook personaliseren door een lettertype en een boodschap te kiezen om te borduren. Wilt u uw fouta personaliseren?
Vorig artikel
Volgend artikel
Sluiten (esc)

10% de remise sur votre 1ère commande !

Abonnez-vous à nos actus et bénéficiez de 10% de remise sur votre première commande

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Mand

Jouw mandje is leeg.
kledingwinkel