Gratis levering in Europa vanaf 49€ | -10% op uw eerste bestelling na inschrijving op onze nieuwsbrief

De oorsprong van de fouta

De fouta, een strandlaken en modeaccessoire dat tegenwoordig in Europa en de rest van de wereld veel wordt gebruikt, blijft populair dankzij de vele voordelen. Maar weet je waar het vandaan komt? Eerste verschijningen, oorsprong, gebruik... ontdek de geschiedenis van de fouta!

Waar komt de term fouta vandaan ?

De term fouta of foutah werd vroeger in India gebruikt om een stuk stof, een doek, aan te duiden. Sindsdien heeft het gebruik ervan zich verspreid naar Noord-Afrika, vooral in hammams, en beetje bij beetje naar Europa en de hele wereld. Geen wonder als je het kleurrijke palet ontdekt dat foutas ons vandaag bieden!

Wat is een fouta ?

Een fouta, gemaakt van geweven katoen, is oorspronkelijk een stof van 1 bij 2 meter met franjes aan de uiteinden en verkrijgbaar in vele kleuren. Dun, licht en sneldrogend, werd de fouta al snel onmisbaar voor de zomer en verving geleidelijk de traditionele badhanddoek. Tweekleurig, gestreept, effen, met een witte streep, in XXL-formaat... bij By Foutas heeft u keuze te over.

Wanneer trendy rijmt op traditie

Om het ontwerp van deze voorouderlijke stof in stand te houden, wordt er nog steeds en altijd met de hand gewerkt. Met behulp van een weefgetouw, een machine, wordt de fouta geweven met katoen (gerecycleerd bij By Foutas) en vervolgens op de gewenste afmetingen gesneden. Tenslotte worden de aan de uiteinden gevormde franjes door de handwerksters met de hand gevlochten.

Het traditionele gebruik

De fouta, die zijn intrede deed in de Tunesische baden, werd door mannen en vrouwen gebruikt als badlaken om hun lichaam in de hammam te bedekken. Het werd in de taille vastgebonden als een lendendoek om naar de hammam te gaan. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval in vele hotelcomplexen uitgerust met sauna's, hammams, zwembaden, jacuzzi's...

En hoe zit het met de peshtemal?

Misschien heeft u al gehoord van de term peshtemal? In Turkije is de fouta beter bekend als de peshtemal. De peshtemal, die iets kleiner is dan de fouta en in Turkije wordt vervaardigd, werd ook gebruikt in Turkse baden. Absorberend, sneldrogend, dun, licht en esthetisch, de peshtemal biedt dezelfde voordelen als de fouta! Bij By Foutas, vindt u de peshtemal Sofa en Stone Washed.

Hoe gebruik je het vandaag ?

De fouta is van oorsprong de traditionele handdoek van de hammam in Tunesië, maar wordt al snel begeerd in Europa en in de hele wereld. Hij is te vinden op stranden, bij het zwembad als pareo en zelfs in interieurs. En ja! Als sofa throw, bed throw, deken, tafelkleed of handdoek, is de fouta nog niet klaar met ons te verrassen.

Er is voor elk wat wils!

Zowel een modeaccessoire als een strandlaken, de fouta heeft alles om te behagen. Mannen, vrouwen, kinderen, er zijn vele modellen naar ieders smaak en vele maten, waarvan de fouta XXL!

Vorig artikel
Volgend artikel
Sluiten (esc)

10% de remise sur votre 1ère commande !

Abonnez-vous à nos actus et bénéficiez de 10% de remise sur votre première commande

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Mand

Jouw mandje is leeg.
kledingwinkel