Gratis levering in Europa vanaf 49€ | -10% op uw eerste bestelling na inschrijving op onze nieuwsbrief

Treed binnen in de wereld van BY FOUTAS

Ontdek BY FOUTAS door de geschiedenis van het traditionele Tunesische strandlaken: de fouta


De geschiedenis van de fouta is in de loop der tijden in verschillende landen van het Middellandse-Zeebekken geschreven rond verschillende ambachten en vele gebruiksmogelijkheden. Dit tijdloze voorwerp is, ondanks de jaren, een must geworden in alle huizen, kuuroorden en hotels. Oorsprong, fabricageproces, weefsoorten, gebruiksmogelijkheden, maatwerk... wij vertellen u alles over de fouta, meer dan ooit trendy! 


De fouta, de traditionele hammam handdoek

Vroeger werd de fouta in India gebruikt om een stuk stof aan te duiden, maar hij is bekender geworden door het gebruik in Tunesische hammams, maar ook in Turkse baden! Mannen en vrouwen gebruikten het als handdoek om hun lichaam te bedekken bij het verlaten van de baden en het binnengaan van de hammams. Dankzij zijn lichtheid, zijn esthetiek en zijn vele andere troeven, is het gebruik ervan vandaag wijdverspreid in Europa en de rest van de wereld... Om er meer over te weten, zie ons artikel gewijd aan de oorsprong van de fouta.


Hoe worden de foutas gemaakt?

De vervaardiging van foutas is zeer oud en wordt in stand gehouden dankzij een voorouderlijke en plaatselijke know-how die vooral in Tunesië te vinden is. Zij worden vervaardigd met behulp van een traditioneel weefgetouw dat een menselijke en gekwalificeerde tussenkomst vereist. De fouta's zijn geweven van katoenen draden en worden gecompleteerd met elegante, met de hand vervaardigde franjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en veranderen van gevoel en dikte, afhankelijk van het gebruikte weefseltype. Om meer te weten te komen over hoe foutas worden gemaakt, volg deze link.

De verschillende soorten van fouta strandlaken wevena

Er zijn verschillende soorten weefwerk om een fouta te maken en het is gebruikelijk om plat weefwerk, honingraat weefwerk, visgraat weefwerk en ruit weefwerk (ook wel diamant genoemd) te vinden. Bij By Foutas hebben we originele variaties toegevoegd, zoals de Lurex foutas, met een glanzende gouden of zilveren band, en de Sablées foutas, met een grote ongebleekte band die doet denken aan de kleur van zand. Om de collectie uit te breiden en een breder gamma aan te bieden, hebben wij ook peshtemals geselecteerd, de naam die aan Turkse fouta's wordt gegeven, zoals de modellen Stone Washed en Sofa.

Gerecycleerde katoenen strandhanddoeken?

De meeste strandlakens zijn traditioneel gemaakt van katoen, maar er zijn ook badstof- en linnen handdoeken. Wist u dat By Foutas gerecycled katoen gebruikt om uw foutas te maken? Ja, in het kader van een upcycling-aanpak gebruiken wij garen van gerecycleerde overtollige kleding van internationale prêt-à-porter-merken. Gerecycleerd katoen, natuurlijk, maar niet alleen! Bij By Foutas zijn we begaan met het milieu en daarom geven we de voorkeur aan transport dat weinig impact heeft en aan recycleerbare of biologisch afbreekbare verpakkingen.

Veel redenen om voor een fouta te vallen

Licht, bestendig, fijn, esthetisch, sneldrogend, gemakkelijk te vervoeren, comfortabel, de gebruiksmogelijkheden zijn bijna oneindig en de redenen om voor een fouta te vallen ontbreken niet! De fouta, een ware ode aan de ontspanning en doordrongen van voorouderlijke knowhow, is zowel binnen als buiten, zomer en winter, een must geworden. Dus als u nog niet voor een fouta hebt gekozen, is dit het moment om uzelf te trakteren! Ontdek hier onze top 10 redenen om toe te geven aan de charmes van foutas.

Buiten: neem je fouta overal mee naartoe!

Geen wonder dat de fouta stilaan de klassieke badhanddoek vervangt. Lichtgewicht en nomadisch, hij past zowel in een strandtas als in een koffer of rugzak. Geen grote handdoeken meer die de helft van onze koffers in beslag nemen, dankzij de dunheid van foutas! Hij is kleurrijk en kan worden gebruikt als strandlaken, in kuuroorden, als pareo of bij het zwembad. Praktisch en functioneel, maak van uw fouta een picknick tafelkleed of een baby verschoonkussen. Waar je ook bent, neem je fouta met je mee! De must? De XXL fouta om met meerdere personen te kunnen genieten van gezellige momenten op het strand of in het park als picknick tafelkleed

Hoe nodigen we de fouta uit in onze huizen?

Als de fouta meer en meer verspreid is op de stranden, in de hotelcomplexen of de kuuroorden, nodigt zij zich geleidelijk uit in onze interieurs door zich wonderwel te integreren in de verschillende stijlen van decoratie. Dat is niet verwonderlijk als je kijkt naar de vele variaties, kleuren en gebruiksmogelijkheden! Of het nu gaat om een interieur in bohemian stijl, een Scandinavisch decor, een industriële loftstijl of een sfeer aan zee, de fouta past perfect in het decor en verrijkt een kamer in een handomdraai dankzij een kleine toets. Aan het uiteinde van een sofa, als bedgooi, als badlinnen of als plaid, kleed uw interieur aan met één of meer fouta's. Kleurschakeringen, pasteltinten, tijdloze tinten... aarzel niet om te variëren met kleuren om van uw interieur een echte ruimte vol leven te maken! Ontdek hier 8 manieren om fouta uit te nodigen in je interieur.

Personalisatie om uzelf een plezier te doen en om cadeau te geven

Heb je er al aan gedacht om je strandlaken te personaliseren? Ja, bij By Foutas, willen we u en uw dierbaren plezieren. Inderdaad, de fouta is een uitstekend geschenk om aan uw vrienden en familie of aan uzelf te geven en nog meer omdat het kan worden gepersonaliseerd! Professionele evenementen, doopfeesten, verjaardagen, gasten- of bedrijfsgeschenken... elke gelegenheid is goed om een vriend, collega of klant een gepersonaliseerde fouta aan te bieden. Kies voor de personalisatie van uw foutas door het te personaliseren model, een lettertype en een te borduren tekst te kiezen.

BY FOUTAS, veel meer dan alleen een fouta!

Naast de vervaardiging van foutas, dompelt BY FOUTAS u onder in een echt universum van waarden en voorouderlijke knowhow. Achter By Foutas staan mannen en vrouwen met echte vaardigheden, die elke dag werken om prachtige foutas te maken. By Foutas is ook een bouwwerk op mensenmaat, dat dicht bij de gemeenschap staat en zich dagelijks aanpast aan de behoeften en nieuwe gebruiksmogelijkheden in voortdurende evolutie. Wij zorgen er ook voor een ruime keuze aan kleuren, modellen en wevingen aan te bieden, zodat iedereen de fouta van zijn dromen kan vinden! Platweefsel, Honingraat, Chevron, Geschuurd, Lurex, Sofa... en wat als u onze verschillende foutacollecties eens zou bekijken?

Vorig artikel
Volgend artikel
Sluiten (esc)

10% de remise sur votre 1ère commande !

Abonnez-vous à nos actus et bénéficiez de 10% de remise sur votre première commande

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Mand

Jouw mandje is leeg.
kledingwinkel