Gratis levering in Europa vanaf 49€ | -10% op uw eerste bestelling na inschrijving op onze nieuwsbrief

Zoom in op de verschillende weefsels van een fouta

Platweefsel, honingraat, visgraat, ruit, enz. Er zijn vele soorten weefwerk om een fouta te maken en voor verschillende doeleinden. Hoe u het juiste model kiest, vertellen wij u alles in dit artikel.

De platte weef

Om de authentieke Tunesische fouta te maken, wordt de techniek van het platweven gebruikt. Traditioneel weven, het werd een must vandaag in de vervaardiging van foutas. Snel drogen, ruimtebesparing en lichtheid zijn de belangrijkste voordelen van dit soort weven. Als strandlaken, badlaken of pareo, val voor de plat geweven fouta! Bij BY FOUTAS bieden wij ook twee andere versies van platbinding fouta aan: XXL en Lurex. De eerste meet 2*3 meter en de tweede is chiquer en luxueuzer met gouden, koperen of zilveren lurexdraden.

Honingraat vlechtwerk

De honingraatbinding, die van nature absorberender is dan de klassieke weefsels, geeft de fouta een honingraatachtig en volumineus aspect dat doet denken aan de structuur van een honingraat, vandaar de naam. Het honingraatweefsel is zacht, soepel en comfortabel en wordt vaak gebruikt in badhanddoeken, voor de sauna of de hammam. En dankzij het strakke weefsel zit de honingraat fouta niet vol zand na een dagje strand...Bij By Foutas bieden wij twee modellen honingraat fouta aan. Een klassieke versie maar ook een fouta in honingraatbinding met een brede ecru streep die doet denken aan de kleur van het zand, zanderige fouta genaamd.

Visgraatmotief

Het visgraatmotief wordt gekenmerkt door V-vormige strepen die het geheel een unieke uitstraling en een zeer mooi visueel aspect geven. De weefwijze is afwisselend de overheersende kleur van de fouta en een lichte kleur, zoals wit, beige of ecru, vergelijkbaar met een zigzag.

Ruit geweven

Een meer originele weving, de Diamond weving, ook Losange genoemd, geeft deze fouta meer dikte en zachtheid dan de klassieke wevingen. De katoenen draden vormen, eenmaal geweven, een rij ruiten die doen denken aan de geometrische perfectie van diamanten. Zowel resistent als elegant, is de diamant fouta een uitstekend strandlaken, badlaken maar ook een decoratief object dat zich met elegantie in uw interieur zal integreren. De diamanten fouta, een echte bestseller, heeft ons geïnspireerd tot een ander product: de diamanten sprei, een echte sprei van 200*240 cm en 100% katoen.

Peshtemal, de Turkse fouta

De fouta wordt erkend als de authentieke handdoek van de Tunesische hammams, maar vindt zijn equivalent in Turkije onder de naam Peshtemal. Gebruikt in Turkse baden, wordt de peshtemal ook geweven in katoen bij BY FOUTAS. Het model Stone Washed is, zoals de naam al zegt, met steen gewassen voor een ongeëvenaarde zachtheid. De Peshtemal Sofa daarentegen is dikker, zachter en warmer en zal de ideale plaid zijn om op te warmen op koude winteravonden...

Roze fouta, oranje fouta, turkoois fouta, eendenblauw fouta, taupe, grijs, enz. Bij BY FOUTAS zijn alle weefsels verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren, zodat iedereen ervan kan genieten!
Vorig artikel
Volgend artikel
Sluiten (esc)

10% de remise sur votre 1ère commande !

Abonnez-vous à nos actus et bénéficiez de 10% de remise sur votre première commande

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Mand

Jouw mandje is leeg.
kledingwinkel